CD Project Red випустила патч 2.01 для Cyberpunk 2077 та Phantom Liberty. Патч вже доступний на ПК, PlayStation 5 та Xbox Series X|S.

Патч 2.01 виправляє багато помилок пов’язаних з окремими квестами як у базовій грі, так і у DLC Phantom Liberty; править деякі геймплейні моменти та специфічні проблеми для ПК та консольних версій гри; підвищує загальну стабільність.

Крім іншого, патч 2.01 вносить «Декілька покращень і змін в українській локалізації, зокрема виправлення рядків, переклад втратив своє початкове значення.» Йдеться, звісно ж, про видалення відсилань на поточну російсько-українську війну, які не відповідають лору Cyberpunk 2077, тому що у цьому всесвіті СРСР все ще існує.

Нагадаємо, майже відразу після релізу Phantom Liberty, студія вибачилася за деякі рядки в українській локалізації та пообіцяла виправити їх у найближчому патчі. Це, своєю чергою, спровокувало черговий мовний скандал в українській ігровій спільноті. Попри те, що багато гравців підтримують бажання перекладачів відобразити сучасні реалії у грі, інші вважають, що переклад має відповідати оригіналу та вписуватися у лор всесвіту гри, а не змінювати його так, як заманеться перекладачам.