Microsoft інтегрувала новітню модель перетворення тексту в зображення DALL-E 3 від OpenAI у сервіси Bing Image Creator та Bing Chat. Про це повідомляє The Register.

«Модель DALL-E 3 від OpenAI пропонує вдосконалення, які покращують загальну якість і деталізацію зображень, а також підвищують точність передачі людських рук, облич і тексту на зображеннях», – пояснили в компанії.

DALL-E 3 краще розуміє підказки та генерує зображення, які більш точно відображають побажання користувачів. Водночас модель не зможе створювати шкідливі або неприйнятні зображення, які відображають насильство або «токсичний» контент.

Між тим, на створених зображеннях тепер з’являтиметься водяний знак із датою та часом. Також тут буде інформація про те, що роботу згенеровано завдяки штучному інтелекту.

DALL-E 3 гарно розуміє українську мову і створює досить точні зображення за вільним описом українською.

Раніше експерти попереджали про ризики використання інструментів ШІ для створення фейкових зображень. Тож відповідна позначка може бути ключем для вирішення проблеми. Втім, деякі спеціалісти все ж сумніваються в ефективності таких водяних знаків.

Microsoft також усвідомлює, що технологія перетворення тексту в зображення створює певні проблеми. Але запевняє, що її команда працює над їхнім вирішенням.

«Як завжди, ми закликаємо клієнтів практикувати хороші звички в інтернеті, зокрема проявляти обережність під час надання конфіденційної особистої інформації», – закликали в компанії.

Нагадаємо, що влітку Bing Chat почав складати конкуренцію Google Bard у браузерах Google Chrome та Apple Safari.