Лідерство серед чатботів залишається за ChatGPT від OpenAI, який також є «серцем» Bing Chat. Останній працює лише в «рідному» браузері Microsoft Edge, тоді як Google Bard не має такого обмеження. Але тепер Microsoft розширює доступ до свого чатбота, який вже починає працювати в браузерах Chrome та Safari.

Про це розповідає TheVerge із посиланням на Windows Latest.

На жаль, поки що такий доступ отримали лише обрані користувачі, тому широкому загалу доведеться трохи зачекати на ШІ-чат в улюбленому браузері. Щоправда, навряд це буде тривалим періодом очікування.

«Ми відкриваємо доступ до Bing Chat у Safari та Chrome обраним користувачам в рамках тестування інших браузерів. Ми з радістю розширимо доступ для ще більшої кількості користувачів після завершення наших стандартних процедур тестування», — коментує директор з комунікацій Microsoft Кейтлін Рулстон.

Поки що такі обрані користувачі також можуть отримати доступ до Bing Chat лише в одному із нових для сервісу браузерів. Разом з цим різні користувачі можуть бачити відмінні обмеження в розмірі промтів до двох тисяч символів (а не чотирьох, як в Edge). Додаткове обмеження може бути й в довжині «розмови» з чатом, яка складатиметься лише з п’яти запитів, а не 30-и.

І, звісно, спілкування з Bing Chat в сторонньому браузері супроводжується пропозицією завантажити Edge.

З приємних новин, Bing Chat також отримав темну тему. Перейти до неї можна через меню у правому верхньому кутку вікна чату, звернувшись до пунктів Appearance > Dark або System Default. Але, поки що, опція також зʼявилася не в усіх користувачів.

Bing Chat вже починає складати конкуренцію Google Bard у браузерах Google Chrome та Apple Safari

Нагадаємо, цього тижня застосунок ChatGPT, який раніше був доступним лише для iOS, має дебютувати й на Android.