Canva, платформа графічного дизайну, яка дозволяє користувачам створювати візуальний контент для соціальних мереж, запустила Magic Studio, новий набір інструментів з використанням штучного інтелекту.

Magic Studio допомагатиме творцям з трудомісткими завданнями, як от конвертувати дизайн в різні формати, або ж повністю з редагуванням зображення з нуля.

Одним з нових інструментів буде Magic Switch, який зможе автоматично конвертувати ваш дизайн для інших форматів, як от історії в Instagram, імейл чи пост для блогу. У цьому інструменті також буде функції автоматичного перекладу тексту, яка працюватиме на більш ніж 100 мовах.

Платформа графічного дизайну Canva отримала нові інструменти на основі штучного інтелекту

Інструмент Magic Media отримає функцію створення коротких відео з тексту або картинки. Вже існуюча функція, яка перетворювала текст у картинки отримає оновлення, яке розширить стилі, у яких можна буде створювати зображення.

Ще одним нововведенням стане функція Magic Grab, які дозволять автоматично відділяти об’єкт від картинки, обробляти, переміщати та змінювати розмір. Також додадуть Magic Expand, яка дозволить розширювати зображення по аналогії з Generative Expand від Adobe.

Нове оновлення Canva додало чимало інструментів, однак щоб легально натренувати ці інструменти, компанія готова виділити 200 мільйонів доларів на оплату дизайнерам, які дадуть згоду на використання їх контенту для тренування штучного інтелекту. Програма Creators Fund діятиме три роки, а виплати дизайнерам залежатимуть від різних факторів, одним з яких буде внесок контенту у бібліотеку та кількість використань цього самого контенту.