У Каліфорнії безпілотне таксі Cruise наїхало на пішохода, якого перед цим збило кероване людиною авто. Про інцидент пише TechCrunch.

ДТП трапилося 2 жовтня і в ньому постраждала жінка. Згідно з відеозаписами, автомобіль з водієм після аварії втік з місця події. Роботаксі також наїхало на жінку, яка лежала на дорозі. Однак перед цим автономне авто встигло «агресивно загальмувати», щоб мінімізувати удар.

За свідченнями поліції, постраждала зрештою застрягла під безпілотним транспортом. Тепер правоохоронні органи розслідують цю справу.

«Автономний транспортний засіб залишився на місці події, і на момент зіткнення в ньому не було пасажирів. Оператор автономного транспортного засобу співпрацює зі слідством. Ми вважаємо, що до зіткнення спочатку міг бути причетний інший транспортний засіб, який не був безпілотником, але ні його, ні водія не було на місці події під час нашого розслідування», – йдеться в заяві поліції.

Інформацію про невідомого водія, який скоїв наїзд перед до роботаксі, підтвердили й у Cruise.

«Початковий удар був сильним і відкинув пішохода прямо перед автономним транспортним засобом. Після цього автономний автомобіль різко загальмував, щоб мінімізувати удар. Водій іншого транспортного засобу втік з місця події…», – сказано в повідомлені компанії.

До слова, влітку стало відомо, що Cruise тимчасово зменшить кількість автономних автомобілів у Сан-Франциско, поки слідчі розслідують інциденти за участі її автопарку.