Найбільший європейський виробник смартфонів, фінська компанія HMD Global (спадкоємець Microsoft Mobile, яка у 2014 р. викупила компанію Nokia), розпочала виробництво в Європі. Перший пристрій – Nokia XR21, вже доступний для придбання корпоративним клієнтам.

«Ми дуже раді виробляти в Європі наш фірмовий захищений 5G-смартфон – Nokia XR21. Ми прагнемо інвестувати в безпеку, технології та виробничі процеси, які роблять наші пристрої більш захищеними та довговічними», – сказав Жан-Франсуа Баріль, Співзасновник, Голова Правління та Генеральний директор HMD Global.

Кожен пристрій проходить ретельне тестування програмного забезпечення та шкідливих програм в Європі, при цьому деякі корпоративні клієнти вимагають додаткового захисту у співпраці з низкою партнерів з ІТ-безпеки.

Дані надійно зберігаються в ЄС – акцент на безпеку програмного забезпечення та конфіденційність в компанії інтегрований за замовчуванням. Споживчі та корпоративні дані з усіх смартфонів, вироблених HMD, зберігаються та обробляються на серверах HMD у Фінляндії з 2019 року.

Nokia XR21

Окрім високого рівня безпеки, XR21 також відрізняється довговічністю. Завдяки військовому сертифікату міцності та захисту IP69K, цей смартфон захищений від пилу, спеки, ударів і води. Корпус девайсу виготовлено зі 100% переробленого алюмінію, а дводенний термін служби акумулятора забезпечує на 60% більше зарядок протягом терміну експлуатації.

На сайті Nokia можна буде придбати лімітовану серію із 30 смартфонів Nokia XR21, виготовлених на європейській виробничій лінії. Лімітована серія пристроїв Made in Europe має ексклюзивний колір Frosted Platinum (матовий платиновий), на них вигравіруваний унікальний серійний номер, а в коробці додається сертифікат походження.

HMD Global Nokia XR21

Зараз Nokia XR21 Limited Edition в ексклюзивному матовому платиновому кольорі доступний у Великобританії, Франції, Німеччині, Австрії, Нідерландах, Бельгії, Іспанії, Італії та Фінляндії за ціною 699 євро. Придбати смартфон можна на офіційному сайті Nokia.

Новий Nokia XR21 у чорному кольорі також незабаром буде доступний за ціною від 649 євро.