Google розширює колірну палітру своїх TWS-навушників з функцією шумозаглушення Pixel Buds Pro, які доповнюють смартфони Pixel 8 та 8 Pro.

Навушники тепер будуть доступні у синьому та порцеляновому відтінках, що відповідає колірній гамі останніх смартфонів компанії. Поки неясно, чи будуть зняті з виробництва попередні варіанти кольорів, але більш значущою новиною є впровадження декількох нових програмних функцій, які будуть запущені в найближчі тижні.

Однією з найважливіших функцій є розпізнавання розмов. Подібно до пропозицій від Sony, Apple та інших брендів, Pixel Buds Pro тепер зможуть визначати, коли користувач починає говорити. Після виявлення навушники автоматично переходять у режим прозорості, призупиняючи будь-яке поточне аудіо. Після завершення розмови відтворення аудіо відновлюється, а шумозаглушення знову активується. Користувачі можуть вимкнути цю функцію, особливо якщо вони часто розмовляють самі з собою або співають під музику.

Очікується, що якість голосових дзвінків значно покращиться завдяки двом новим функціям. По-перше, Pixel Buds Pro буде підтримувати Bluetooth Super Wideband, що підвищує чіткість голосу шляхом подвоєння пропускної здатності. Однак ця функція буде ексклюзивною для Pixel 8 і новіших моделей. По-друге, навушники будуть оснащені технологією Google Clear Calling, призначеною для мінімізації фонового шуму під час дзвінків.

Google також наголошує на здоров’ї слуху, впроваджуючи статистику прослуховування. Вона дасть уявлення про слухові звички користувачів, зокрема, про рівень гучності. Якщо користувачі постійно слухають навушники на високій гучності, вони отримуватимуть сповіщення з пропозицією зменшити її.

Для мобільних геймерів Pixel Buds Pro тепер мають режим низької затримки, який активується автоматично при запуску сумісної гри. Цей режим має на меті зменшити затримку вдвічі порівняно з попередніми версіями.

Майбутні покращення програмного забезпечення будуть доступні в Pixel Buds Pro через оновлення прошивки. Щодо нових кольорових варіантів, то зараз вони доступні для попереднього замовлення за ціною $199,99 в США. Варто зазначити, що функція Bluetooth Super Wideband вимагає пристроїв Pixel 8 або новіших, як зазначено в інструкції компанії.