Хедлайнерами презентації Made by Google як завжди є смартфони, нове покоління яких компанія щойно офіційно представила — Pixel 8 та Pixel 8 Pro. Напередодні інсайдери та сама компанія вже встигли розповісти чимало подробиць, тому сам захід видався доволі передбачуваним. Тож підсумуємо, що компанія змогла підготувати для своїх фанів на цей раз.

Дизайн обох смартфонів залишився добре знайомим й практично не змінився у порівнянні з попередніми моделями. Pixel 8 та Pixel 8 Pro так само використовують поєднання металу та скла, але на цей раз корпуси мають не такі «гострі» кути та злегка змінені блоки камер.

Компанія Google офіційно представила смартфони Pixel 8 та Pixel 8 Pro

Розміри Pixel 8 трошки змінилися. Смартфон став меншим і тепер його габарити становлять 150,5×70,8×8,9 мм з вагою у 187 грамів (було 155×6,73.2×8,7 мм, 197 грамів). Новий корпус пропонується у кольорах Hazel, Obsidian та Rose, де задня кришка має глянцеве покриття.

Діагональ дисплея (Actua display) несуттєво зменшилася з 6,3 до 6,2 дюйма. Більшість інших характеристик залишилася без змін, проте максимальну яскравість збільшено з 1400 до 2000 кд/м², а частоту оновлення зображення — з 90 до 120 Гц.

Компанія Google офіційно представила смартфони Pixel 8 та Pixel 8 Pro

Своєю чергою Pixel 8 Pro майже не змінив свої габарити — 162,6×76,5×8,8 мм та 213 грамів. Опції кольорів: Obsidian, Porcelain та Bay. На відміну від Pixel 8, у Pro-моделі покриття скла матове. Діагональ екрана (Super Actua display) все ще становить 6,7 дюйма, але тепер має трошечки меншу роздільну здатність — 2992×1344 пікселі, а яскравість такого екрана зросла до 2400 кд/м².

Компанія Google офіційно представила смартфони Pixel 8 та Pixel 8 Pro

В обох випадках смартфони захищені від води та пилу за стандартом IP68.

Також спільними для Pixel 8 та Pixel 8 Pro є нові 4-нанометрові процесори Google Tensor G3. Всі складові процесорів були оновлені й компанія окремо наголошує на покращеннях обробки завдань ШІ на самому пристрої. Як було продемонстровано, наприклад, це має допомагати з генеративними функціями помічника чи інтелектуальним шумозаглушенням при дзвінках, а також в обробці зображень.

Компанія Google офіційно представила смартфони Pixel 8 та Pixel 8 Pro

«Молодша» модель запропонує комбінації пам’яті з 8 ГБ ОЗП LPDDR5X та накопичувачем ємністю 128 або 256 ГБ UFS 3.1. Pro-версія тепер в усіх випадках має 12 ГБ ОЗП, а варіації постійної пам’яті становлять від 128 ГБ до 1 ТБ. В можливостях зв’язку змін небагато: обом моделям дісталися оновлені модулі з підтримкою Wi-Fi 7 та Bluetooth 5.3.

Звісно ж, покупці отримають нові моделі одразу з Android 14. Ба більше, компанія планує оновлювати смартфони протягом семи років, що міститиме як нові функції, так і безпекові апдейти.

Компанія Google офіційно представила смартфони Pixel 8 та Pixel 8 Pro

Щодо камер, то Google Pixel 8 має такий самий набір з двох основних сенсорів без змін роздільної здатності. Але над ними все одно попрацювали. Ширококутний з 50 МП тепер має значення апертури ƒ/1,7, а надширококутний з 12 МП та ƒ/2,2 збільшив кут захвату до 126°.

Компанія обіцяє покращення в записі відео, такі як точнішу обробку різних відтінків шкіри та функцію Audio Magic Eraser (видалення зайвих шумів від вітру, музики, скупчення людей тощо). З фото допоможуть функції Best Take (на готовій світлині з людьми застосунок запропонує варіанти виразів обличчя, які були при підготовці до знімка, кожному з присутніх), та Magic Editor (видалення зайвих об’єктів зі світлин та зміну позиції інших).

Компанія Google офіційно представила смартфони Pixel 8 та Pixel 8 Pro

В Pixel 8 Pro змін трошки більше. Ширококутний сенсор залишився з 50 МП і тепер теж має ƒ/1,7. Телефото та надширококутна камера тепер зрівнялися у роздільній здатності (48 МП). Перша також має ƒ/2,8 й здатна до 5-кратного оптичного наближення, а друга — ƒ/2,0 з кутом захвату 126° і покращеним фокусуванням макрознімків.

На додачу тут користувачу запропонують розширені налаштування Pro Controls. Можливості запису також пішли ще далі, де Video Boost є покращеним режимом HDR+, а також з функцією Night Sight Video, яка має допомагати записувати відео в умовах недостатнього освітлення.

Компанія Google офіційно представила смартфони Pixel 8 та Pixel 8 Pro

Серед переваг Pixel 8 Pro додатково є датчик вимірювання температури, розташований поряд зі спалахом. Так, смартфон допоможе виміряти температуру, як було вказано в прикладах, пательні чи дитячого харчування. Щодо вимірювання температури тіла людини, Google ще не має відповідного схвалення від регулятора (FDA). Якщо все буде добре, то пізніше така функціональність буде фіксувати результати у застосунок Fitbit.

Компанія Google офіційно представила смартфони Pixel 8 та Pixel 8 Pro

Обом моделям дісталися однакові фронтальні камери — 10,5 МП, ƒ/2,0, 20 мм — проте в Pixel 8 Pro вона «опанувала» автофокусування.

Батарея «молодшої» моделі збільшилася до 4 575 мА•год і тепер має підтримку 27-ватного заряджання через дротове підключення, а потужність індукційного заряджання зменшилася до 18 Вт (було 20). У Pixel 8 Pro ємність акумулятора збільшилася не так помітно — 5050 мА•год, а от дротове заряджання збільшило максимальну потужність до 30 Вт (було 23).

Google вже відкриває передзамовлення в обраних країнах. В США вартість Pixel 8 становить від $699 до $759, тоді як Pixel 8 Pro вартує від $999 до $1 399. На жаль, інформації щодо офіційної присутності смартфонів Pixel в Україні все ще немає.