Компанія Google взяла на себе значні зобов’язання перед користувачами Pixel 8 і Pixel 8 Pro, пообіцявши 7 років підтримки програмного забезпечення. Вони охоплюють оновлення ОС Android, оновлення безпеки та регулярні Feature Drops.

Таке зобов’язання гарантує, що і Pixel 8, і Pixel 8 Pro отримуватимуть підтримку до 2030 року — рівень, який поки не має аналогів серед великих брендів Android-смартфонів. Цей крок не тільки підвищує строк використання цих апаратів, але й має гарантувати, що вони залишатимуться безпечними протягом всього цього періоду.

В компанії зазначають, що рішення подовжити підтримку для Pixel 8 і Pixel 8 Pro пов’язане з тим, що користувачі стали рідше змінювати свої смартфони. Google співпрацює з партнерськими командами, щоб забезпечити довгострокові зобов’язання, і створила необхідну інфраструктуру для тестування. Замість того, щоб випускати оновлення в певний день кожного місяця, оновлення будуть розгортатися, як тільки вони пройдуть необхідні тести, забезпечуючи покращений досвід для всіх користувачів Pixel.

Feature Drops, особливість смартфоні Pixel, випускається кілька разів на рік для всіх підтримуваних моделей від Google. Ці оновлення охоплюють покращення функцій та нові можливості в різних сферах, таких як безпека, захист, камера тощо.

Pixel 8 і Pixel 8 Pro – це перші смартфони, які вийдуть на ринок з Android 14. Відповідно до зобов’язань щодо програмного забезпечення, Google також продовжить підтримку апаратного забезпечення та забезпечить доступність деталей протягом 7 років.