Прийшов час для японського автосалону, а це означає багато цікавих новинок та концептів він місцевих компаній. Одним з перших прикладів може бути концепт-кар Nissan Hyper Urban, що дозволяє зазирнути у майбутнє компанії.

Концепт Nissan Hyper Urban – це ідея про електричний кросовер з численними рівними лініями та гострими кутами. Завдяки великим колесам та «заваленим» стійкам даху, він має доволі динамічну зовнішність. А ще він має суцільну лінію-фару попереду та подвійний задній ліхтар.

Ось здається: в концепті Nissan Hyper Urban йдеться лише про дизайн та факт електромобіля – й більше нічого. Проте насправді він може запропонувати багато цікавих ідей.

Наприклад, бокові дверцята з незвичним механізмом розкривання: в різні боки та з підіймання вгору. Або сидіння, що можуть перетворюватись на крісла – напевно, в розрахунку на автономний рух та можливість відпочинку для водія/пасажира в цей час. А ще концепт Nissan Hyper Urban пропонує ідею можливості зміни елементів передньої панелі, щоб їх оновлювати або розширювати функціональність.

І якщо чудо-дверцята або розкладні сидіння-крісла виглядають концептуально «вау!», але в реальності навряд будуть реалізовані в серійних моделях, то ось ця ідея змінних модулів передньої панелі має певний сенс. Адже так виробник може отримати додаткове джерело прибутку – шляхом продажів таких панелей салону. А власники електромобіля (створеного з концепту Nissan Hyper Urban) отримають можливість його оновлення та додавання функцій.