Гендиректор Microsoft вважає, що Google використовував нечесну тактику, щоб зашкодити Bing

Компанія Google використовувала нечесну тактику, щоб зашкодити пошуковій системі Bing від Microsoft. Про це заявив генеральний директор Microsoft Сатья Наделла, виступаючи як свідок в антимонопольній справі проти Google, пише The Wall Street Journal.

Під час свідчень у Вашингтоні він підтримав думку Міністерства юстиції США про те, що Google закріпив своє домінування у сфері інтернет-пошуку завдяки угодам з Apple. Вони зробили Google пошуковиком за замовчуванням у веббраузер Safari.

«…ви прокидаєтеся вранці, чистите зуби і шукаєте в Google, – сказав він, коментуючи наслідки цих угод. – При такому рівні формування звичок єдиний спосіб змінити ситуацію – це змінити налаштування за замовчуванням».

За словами гендиректора Microsoft, компанія потрапила в замкнуте коло, де Google використовує свою приблизно 90% частку ринку для постійного покращення результатів пошуку та збільшення прибутку. Це, своєю чергою, ще більше зміцнює її монополію пошуковика.

Також він переконаний, що уявлення про існування реального вибору на ринку є фальшивим.

Раніше повідомлялося, буцімто Microsoft обговорювала можливість продажу пошукової системи Bing компанії Apple приблизно у 2020 році. Угода дозволила б замінити Google як пошуковик за замовчуванням на пристроях виробника iPhone. Такі переговори мали ознайомчий характер.