Допомога клієнтам в соціальних мережах — поширена практика для всіх сучасних компаній. Apple на такий випадок навіть має окремий акаунт в X — Apple Support. Це офіційний канал, який публікує різноманітні підказки для користувачів, а також надає допомогу через приватні повідомлення. Точніше — надавав.

На це звернуло увагу видання MacRumors.

Тож відтепер відомий акаунт Apple Support не консультує користувачів, які звернулися у приватні повідомлення чи тегнули його у своїй публікації, «на місці». Натомість користувачі отримують пропозицію звернутися за посиланням на сторінку підтримки сайту Apple.

Акаунт Apple Support в X перестав допомагати користувачам через соціальну мережу

Як раніше повідомляло видання, компанія планувала скоротити підтримку у X, YouTube, та навіть на власному форумі Apple Support Community. Це приблизно 150 співробітників. 

Зміни планувалися як раз на початок жовтня цього року. І наразі в описанні X-акаунту рядок «доступні щодня, щоб відповісти на ваші запитання» змінився на «ми тут, щоб надати поради, підказки та корисну інформацію, коли вони вам найбільше потрібні».

Схоже, що допомога в коментарях YouTube-роликів також більше не з’являється. Однак на форумі підтримки компанії повідомлення від спеціалістів Apple ще тимчасово будуть, допоки компанія не перейде до надання допомоги телефоном.