Компанія 3D Realms провела щорічну презентацію Realms Deep 2023, у ході якої показала велику кількість ігор як власного видавництва, так і інших компаній. Відома насамперед завдяки культовому Duke Nukem 3D, зараз 3D Realms займається видавництвом так званих ретро-шутерів — ігор, геймплей та графіка яких імітують стиль легендарних проєктів 90-х років.

Презентація тривала цілих чотири години, на ній було показано кілька десятків самих різних ігор, ми відібрали десяток найцікавіших, на нашу думку, анонсів.

 
Twisted Tower

Розробник Twisted Tower, студія Atmos Games характеризує свій проєкт як суміш Bioshock, Willy Wonka та Діснейленду, і оприлюднений трейлер справляє саме таке враження. Гра вже має власну сторінку у Steam, але дати релізу поки що немає.

 
Phantom Fury

Phantom Fury було анонсовано ще рік тому, на попередній презентації. Це сиквел вже відомої Ion Fury, який розробляється на “новому” рушії — від першого Quake (нагадаємо, Ion Fury використовував рушій DN3D — Build). На презентації оголосили про вихід демо-версії, завантажити яку можна у Steam. Точної дати релізу у проєкту все ще немає, проте він має відбутися до кінця цього року.

 
Ion Fury: Aftershock

Тим часом власне сам Ion Fury має отримати довгоочікуване доповнення Aftershock вже сьогодні. Сюжетно воно продовжує історію оригінальної гри та розповідає про подальші пригоди головної героїні, Шеллі Гаррісон.

 
Wrath: Aeon of Ruin

Ще один шутер на рушії Quake, що довгий час був у стані Дочасного доступу, і от нарешті отримав дату релізу. Wrath: Aeon of Ruin має вийти 27 лютого 2024 р., з нагоди анонсу дати релізу розробник показав новий трейлер.

 
Divine Frequency

Від початку Divine Frequency розроблявся як тотальна конверсія DOOM II, але зараз проєкт переріс у повноцінну гру. На Realms Deep 2023 був показаний тизер-трейлер проєкту.

 
Kingpin Reloaded

Ремастер популярного свого часу шутера був анонсований ще пару років тому, але інформації про нього після цього практично не було. Зараз же нарешті була оголошена дата релізу – Kingpin Reloaded вийде вже 5 грудня цього року.

 
CULTIC: Interlude

Духовний послідовник легендарного Blood (який до того ж використовує той самий рушій Build) раптом отримав невеличке доповнення: Interlude — це нова карта, що поєднує першу та другу частину гри (а точніше, Chapter 1, який вийшов у жовтні минулого року, і Chapter 2, дата релізу якого досі не називається).

 
GRAVEN

Ще одна гра, що вже дуже давно була у статусі Дочасного доступу, нарешті отримала дату релізу: фентезійний GRAVEN, автори якого, схоже, надихалися класичним Hexen, виходить 23 січня 2024 р.

 
RIPOUT

На відміну від інших проєктів, RIPOUT має доволі сучасну графіку та менш “класичний” геймплей. Це онлайновий кооперативний шутер з елементами горору, який з’явиться у Дочасному доступі 24 жовтня — а поки можна ознайомитися з демо-версією.

 
Prodeus: The Elder Veil

Один з найкращих ретро-шутерів отримає доповнення. The Elder Veil — це нова мінікампанія, з новою зброєю та супротивниками. На Realms Deep 2023 розробник оприлюднив анонсуючий трейлер, але дату релізу не назвав.

Крім того, з нагоди презентації 3D Realms також проводить однойменну акцію у Steam, під час якої до 3 жовтня діє знижка на деякі ігри (наприклад, на Cultic або Ion Fury).

Повний стрім презентації Realms Deep 2023 можна переглянути тут: