Парад деструктивних тестів витривалості нових смартфонів від Apple продовжується. Звісно, порівняння із затятим Android-конкурентом також мало трапитися, і цей час настав. YouTube-канал PhoneBuff, на якому не перший рік виходять подібні випробування, опублікував новий ролик, в якому iPhone 15 Pro Max та Samsung Galaxy S23 Ultra «позмагалися» з великим шматком бетону.

Порівняння традиційно охоплює падіння на різні частини корпусу з детальним розглядом ушкоджень кожного смартфона. Обидва конкурсанти по три рази «прилітають» на бетонний блок, а останній — «бонусний раунд» — виконується зі сталевою плитою.

Так, iPhone 15 Pro Max та Samsung Galaxy S23 Ultra змогли витримати всі падіння з повним збереженням функціональності. Проте кожен з них отримав чималі зовнішні ушкодження.

Дроп-тест від PhoneBuff порівняв міцність нового корпусу iPhone 15 Pro Max із Samsung Galaxy S23 Ultra

Очікувано, скло на кожному зі смартфонів, можна розбити при падінні. Що б не казали виробники на презентаціях, скляні частини смартфонів все ще недостатньо міцні, аби витримати падіння на тверду поверхню без ушкоджень. А от різниця в шасі все ж має відмінності. Алюміній значно м’якіший за сталь та титан, тому падіння на бокову частину залишає менше ушкоджень на пристроях, які використовують подібні матеріали.

Якщо пригадати таке відео з iPhone 14 Pro Max, який мав сталеву рамку, титан на iPhone 15 Pro Max так само непогано витримує контакт з бетоном. Але різниця тут полягає у тому, що сталева рамка була до блиску відшліфована й практично не «маскувала» подряпини від падіння, тоді як на матовому титані подібні «рубці» залишаються менш помітними.

Але в порівнянні PhoneBuff новий iPhone отримав трошки менше балів, ніж S23 Ultra, скло якого краще впоралося з потенційними негараздами реального життя. Й попри це, для збереження обох пристроїв у належному стані, захисні чохли все ще залишаються рекомендованим аксесуаром, адже ремонт кожного з них вартуватиме значно дорожче.