Однією з найбільших проблем сучасних смартфонів залишається міцність корпусів. Одне необережне падіння пристрою може змінити плани власника на терміновий візит до сервісного центру, де доведеться залишити чимало грошей за ремонт. Особливо, коли йдеться про флагмани на кшталт Samsung Galaxy S23 Ultra або iPhone 14 Pro Max.

Саме через цю проблему й процвітає ринок захисних аксесуарів — чохлів та додаткового скла на дисплей — які сильно збільшують шанси смартфона на виживання після неочікуваної зупинки польоту з рук власника об асфальт.

Але є користувачі, які не сильно оберігають свої смартфони й взагалі не користуються такими аксесуарами. А дякуючи небайдужим до теми блогерам, ми маємо змогу побачити, що саме станеться з новинками внаслідок падіння. Youtube-канал PhoneBuff у своєму новому відео як раз випробував міцність корпусів нового Samsung Galaxy S23 Ultra і його найбільшого конкурента — iPhone 14 Pro Max.

Нагадаємо, що обидва смартфони мають скляні лицьові та задні панелі, але при цьому мають різні рамки: iPhone використовує сталь, а S23 Ultra — алюміній. Різниця у склі також є, де Samsung оснащено Gorilla Glass Victus 2 від Corning, а iPhone має власну технологію виготовлення — Ceramic Shield.

Тест охоплює три падіння з висоти півтора метра на асфальт. Кожне з них окремо «приземляє» пристрій на задню та передні панелі, а також на нижній кут. Після цього смартфони ще по разу відправили на сталь дисплеєм донизу.

В результаті Samsung Galaxy S23 Ultra зміг трохи краще впоратися з падінням. Після першого випробування його задня частина постраждала менше, як і залишилися цілими об’єктиви камер. Одночасно з цим, «спинка» iPhone 14 Pro Max була повністю розбита, а одне з віконець камер тріснуло. При цьому сталева рамка iPhone значно краще витримала удар, аніж алюміній на Samsung.

Падіння на фронтальну панель залишило менше ушкоджень на дисплеї iPhone, тоді як екран S23 Ultra постраждав помітно сильніше. «Бонусне» падіння практично не змінило ситуацію на дисплеях, але варто зазначити, що кожний з нових ударів все більше шкодив понівеченій задній частині смартфона від Apple.

Суб’єктивно, не варто розцінювати подібні випробування як бенчмарк, адже кожний подібний випадок в реальному житті буде трохи іншим внаслідок різного прискорення, кута падіння, особливостей поверхні та інших чинників. Буває таке, що й невелике падіння чи удар залишають на пристроях чималі ушкодження. Іноді трапляється й навпаки. Але що точно можна сказати після таких відео — у будь-якому випадку найсучасніші флагмани все одно залишаються не такими витривалими, як виробники намагаються їх показати на своїх презентаціях.