Два роки тому, у вересні 2021 р. під час заходу PlayStation Showcase Sony анонсувала ремейк Star Wars: Knights Of The Old Republic, який мав вийти ексклюзивно на PlayStation 5. Тоді він наробив неабиякого галасу (ми навіть згадували його у статті про відеоігри у всесвіті Star Wars), але через рік почали з’являтися ознаки того, що з проєктом не все гаразд.

І от зараз шанувальники всесвіту помітили, що Sony видалила тизер-трейлер ремейку, що був показаний на PlayStation Showcase у 2021 р., з власного YouTube-каналу. А пізніше користувач X (екс-Twitter) з ніком Crusader3456 поділився додатковою інформацією: крім трейлеру, Sony видалила також усі згадки про PS5-ремейк Star Wars: Knights Of The Old Republic в окремих твітах.

Наразі єдина офіційна згадка проєкту залишилась у твіті, що рекламував одразу кілька ігор, які були показані на заході.

На жаль, скоріше за все це означає, що ремейк вже остаточно поховано. Хоча все ще залишається надія, що можливо, після того, як його розробка рік тому була призупинена, Sony нарешті вирішила “переформатувати” проєкт — або це взагалі якась помилка відповідальних за соціальні мережі співробітників компанії. Kotaku звернувся до Sony за поясненнями, але компанія ніяких коментарів поки не надала.

Оновлення. Представник Sony пояснив, що трейлер було видалено через проблеми з ліцензуванням: “ми видаляємо контент з ліцензованою музикою, коли термін дії ліцензії закінчується”. При цьому єдина музика, що звучить у трейлері – це головна тема Star Wars, яка належить Disney.