Ну як спорт-кар… хоча слово «купе» у назві присутнє! Адже новий автомобіль преміальної корейської марки Genesis – це не що інше, як купе-подібна версія великого кросовера Genesis GV80, який щойно пройшов процедуру оновлення. Все як завжди: змінили бампер, нові диски та кольори кузова, великий дисплей в салоні. Й ось чи не головною новиною став дебют Genesis GV80 Coupe, на появу якого колись прозоро натякав концепт-кар.

Попри приставку «купе» до назви, автомобіль Genesis GV80 Coupe навіть дещо більше свого першоджерела: маємо 4,965-метрову загальну довжину кузова (тобто +25 мм до довжини Genesis GV80) та 2,955-метрову колісну базу (а ось це аналогічно). Також відрізняються деталі дизайну: автомобіль Genesis GV80 Coupe отримав власний передній бампер з чотирма додатковими отворами, похилий дах та змінену кришку багажника, встановлюються оригінальні колісні диски.

Відповідно до зовнішності, автомобіль Genesis GV80 Coupe має доволі потужні бензинові мотори. Як мінімум, можна розраховувати на 2,5-літровий турбодвигун потужністю 304 к.с., а якщо цього замало – то передбачений 3,5-літровий V6 на 380 «коней». Хоча аналогічні двигуни доступні й для традиційного кросовера Genesis GV80.

Проте ось справжня «родзинка» автомобіля Genesis GV80 Coupe – більш потужна версія 3,5-літрового мотора V6, що видає 415 «коней» та 549 Нм крутного моменту! Крім того, максимальна версія також має обов’язковий повний привод та 8-ступеневий «автомат» зі зміненою логікою перемикань, а в переліку режимів руху додано найбільш екстремальні налаштування SPORT+.

Ще й салон, скажемо так, «тематичний»: темна шкіра та карбоновий декор, новітній 27-дюймовий OLED-дисплей, металеві накладки на педалях. До речі, якщо традиційний кросовер Genesis GV80 може запропонувати 7-місний салон, то автомобіль Genesis GV80 Coupe виключно 5-місний через форму даху.

Продажі оновленого автомобіля Genesis GV80 та нового Genesis GV80 Coupe стартують вже незабаром, у жовтні-листопаді поточного року. Як гадаєте – чи мав би такий купе-подібний кросовер успіхи в Україні у змаганні з «німцями» за гаманці покупців?