Meta представила нові функції на основі штучного інтелекту для редагування зображень в Instagram, пише Engadget.

Йдеться про нові інструменти «restyle» та «backdrop». Перший нагадує надпотужний фільтр на основі ШІ – він дозволяє змінювати існуючі фотографії та надавати їм іншого вигляду. А от другий інструмент передбачає роботу із фоном зображення.

Поки невідомо, коли саме ці ШІ-інструменти запровадять на платформі. Але Meta вказує, що це станеться незабаром. Пости, створені за допомогою нових функцій, матимуть відповідну інформативну позначку. Це дозволить уникнути плутанини щодо авторства контенту.

В Instagram з’являться ШІ-інструменти для редагування зображень

Крім інструментів для редагування компанія показала нові стікери, які можна створювати за допомогою штучного інтелекту. Опція буде доступна в Instagram, WhatsApp, Messenger і Facebook Stories. Користувачі зможуть створювати їх за допомогою текстових підказок.

До слова, Meta може запропонувати користувачам у Європі варіант платної підписки у Facebook та Instagram, що передбачатиме відсутність реклами. Така ідея може бути для технологічного гіганта способом уникнення конфліктів з європейськими регуляторами у питаннях щодо конфіденційності даних, оскільки реклама в соцмережах ґрунтується на аналізі даних користувачів.