Electronic Arts (EA) вилучила всі свої ігри FIFA з цифрових магазинів, включаючи Steam і магазини консолей, що збіглося з виходом EA Sports FC 24, повідомляє Engadget.

Попри це, деякі ігри популярної футбольної серії залишаються доступними через EA Play, службу підписки EA. Крім того, фізичні копії вилучених ігор все ще можна знайти для консолей, а ті, хто раніше придбав гру FIFA в цифровому форматі, можуть повторно завантажити її.

Однак для тих, хто ще не придбав FIFA 23 або її попередників на таких платформах, як Steam, купити гру вже не вийде. Повідомлення на сторінці FIFA 23 в Steam свідчить: «На прохання видавця, EA Sports FIFA 23 вилучена з переліку в магазині Steam і не буде відображатися в пошуку».

Точна причина рішення EA вилучити ці ігри з продажу залишається незрозумілою. Це може бути пов’язано з питаннями ліцензування. Минулого року EA та FIFA не досягли угоди про продовження ліцензійного партнерства щодо відомої серії футбольних симуляторів. Як наслідок, EA провела ребрендинг, назвавши новий футбольний симулятор EA Sports FC, офіційний реліз його першої частини заплановано на 29 вересня, хоча ранній доступ був доступний ще минулого тижня.

Попри ребрендинг, очікується, що назва FIFA продовжить з’являтися в майбутніх іграх, але, швидше за все, не в тих, які розроблятиме EA. Президент FIFA Джанні Інфантіно заявив минулого року: «Я можу запевнити вас, що єдина автентична, справжня гра з назвою FIFA буде найкращою з доступних для геймерів та футбольних фанатів».