Як і обіцяли, EA SPORTS розповіли трохи більше про наступний футбольний симулятор FC 24. А точніше, про технології, які використовуються у грі й допомагають зробити її більш реалістичною. У новому відео розробники розповідають про технології HyperMotionV, PlayStyles та можливості рушія Frostbite 3.

Технологія HyperMotionV має підвищити автентичність та реалістичність матчів за рахунок збору просторових даних під час реальних ігор та алгоритмів машинного навчання. EA SPORTS розставила сенсори на деяких стадіонах і зібрала просторові дані під час 180 ігор топ-ліг.

Технологія Advanced 11v11 Match Capture дозволить перенести в гру взаємодією усіх гравців (Full Team Volumetric Motion) на полі та навіть деякі культові голи. Машинне навчання на базі даних Advanced 11v11 Match Capture допоможе покращити плавність рухів та переходів між ними. AI Mimic дозволить відтворити унікальні рухи та мову тіла відомих футболістів. Оновлена технологія AcceleRATE 2.0 відповідає за різні типи прискорення гравців під час бігу, яких стало більше. Kinetic Physical Play відповідає за взаємодію гравців при щільній грі, наприклад при блокуванні м’яча тілом.

PlayStyles та PlayStyles+ теж засновані на даних, зібраних під час реальних матчів з реальних гравців, та відповідають за індивідуальні особливості та характерний стиль гри ключових гравців.

Щодо рушія Frostbite, який, нагадаємо, використовується зараз майже в усіх іграх EA, то розробники звернули увагу на освітлення, деталізацію гравців і навіть на симуляцію тканини форми.

Нагадаємо, FC 24 – це перший футбольний симулятор від EA SPORTS, який ніяк не пов’язаний з FIFA. EA SPORTS FC 24 виходить на Nintendo Switch, PlayStation 4/5, Windows ПК, Xbox One / Xbox Series X|S вже 29 вересня 2023 р. Більшість згаданих вище технологій працює лише на ПК та консолях нового покоління.