Після 11 років з Counter-Strike: Global Offensive, гравці одного з найпопулярніших у світі FPS (із невеликою затримкою) отримали нову версію гри — Counter-Strike 2. Офіційно анонсоване ще у березні оновлення вже доступне у Steam й має остаточно замінити CS:GO (поки що доступна через додаткові налаштування платформи в розділі «Тестування»).

Своєю чергою Counter-Strike 2 не перероблює принципи гри, але приносить чимало оновлень та доопрацювань. Так, тепер гра побудована на новому рушії Source 2, має оновлений HUD, мапи, перероблений звук, апдейти в Community Workshop тощо.

 Чималою частиною CS 2 також є апдейти серверної складової, яку Valve описує як tick-rate-independent gameplay:

Нині завдяки архітектурі підтікового оновлення в Counter-Strike 2 сервери миттєво дізнаються про початок руху, пострілу чи кидка гранати. У результаті цього, незалежно від частоти тіків, ваш рух і стрільба відбуватимуться завжди однаково, а гранати щоразу падатимуть куди слід.

Чималою частиною оновлення також є «адаптивний дим». Відтепер він густіший, ліпше заповнює простір навколо та взаємодіє з іншими елементами (розсіюється від вибуху гранат та пострілів, а також реагує на освітлення). 

Система рейтингу майстерності теж зазнала змін, де тепер у змагальному прем’єр-режимі додали мап-пул та нові лідерборди (глобальні та регіональні).

Разом із цим Counter-Strike 2 збереже накопичені за роки гри скіни та стікери, які адаптовані під нову гру. Базовий вигляд зброї, звісно, також допрацювали з новим рушієм.

Counter-Strike 2 є безплатним оновленням у Steam, за яке також не доведеться платити новим гравцям.