Чутки, що з’явилися кілька тижнів тому, нарешті підтвердилися: Valve офіційно анонсувала Counter-Strike 2 — “спадкоємця”, здавалося б, вічного Counter-Strike: Global Offensive.

Вже вчора стартувало обмежене тестування гри, яку Valve характеризує як “капітальний ремонт кожної системи, кожної частини контенту та всього досвіду класичного CS”. На офіційному сайті заявляється, що Counter-Strike 2 це “найбільший технічний стрибок в історії Counter-Strike” і обіцяється, що гра роками отримуватиме регулярні апдейти та нові функції.

Згідно з офіційним FAQ, Counter-Strike 2 має вийти влітку цього року. Гра базується на рушії Source 2 та отримає оновлені ігрові механіки — наприклад, вдосконалені димові гранати.

У грі також будуть оновлені карти, покращені візуальні ефекти та інтерфейс, перероблений звук та багато іншого. Valve обіцяє, що кардинальних змін на картах не буде, і досвідчені гравці не матимуть проблем з навігацією — а деякі карти, наприклад, Dust II, взагалі лишаться незмінними та отримають лише оновлення графіки.

Для участі в “обмеженому тестуванні” Counter-Strike 2 Valve запрошує гравців CS:GO на основі таких факторів, як “нещодавній час гри на офіційних серверах Valve, фактор довіри та стан акаунта в Steam”. Відібрані учасники отримають сповіщення в головному меню CS:GO, яке дозволить зареєструватися на тест. Наразі можна пограти на класичній карті Dust II у режимах Deathmatch та “нерейтинговому змаганні”, хоча Valve запевняє, що інші режими та карти з’являться в наступних тестах.

Valve стверджує, що всі предмети, які зібрали гравці в CS:GO, будуть доступні в новій грі — звісно, з оновленням зовнішнього вигляду. Компанія також попереджає, що гравці, чиї акаунти були заблоковані в CS:GO, також не зможуть грати в Counter-Strike 2.