Федеральна торгова комісія (FTC) подала судовий позов проти світового гіганта Amazon. Компанію звинувачують в порушенні антимонопольного законодавства, повідомляє CNBC.

Позов також підтримали генеральні прокурори 17 американських штатів. Справу розглядатиме Федеральний суд у Сіетлі.

Позивачі вважають, що Amazon використовує свою «монопольну владу» для завищення цін, а дії компанії погіршують якість товарів та шкодять конкуренції.

«Результат полягає в тому, що Amazon є монополістом і експлуатує свою монополію таким чином, що покупці та продавці платять більше за гірший сервіс», – сказала голова FTC Ліна Хан.

За її словами, в конкурентному світі монополія, яка підвищує ціни та погіршує якість обслуговування, створила б можливість для конкурентів і потенційних конкурентів прийти, залучити бізнес, розвиватися і конкурувати.

«… але незаконна монопольна стратегія Amazon закрила цю можливість, і в результаті за це безпосередньо платить громадскість», – додала вона.

Натомість в Amazon стверджують, що позов FTC не відповідає фактам і закону.

До слова, влітку угода Amazon та iRobot опинилася під прицілом антимонопольного законодавства ЄС. ЄК проводить відповідне розслідування та до 15 листопада вирішить майбутнє цього придбання.