Україна опинилася на 16 місці серед країн із найбільш доступним мобільним інтернетом за 1 ГБ. Про це свідчать дані компанії Cable.co.uk, яка проаналізувала 5603 тарифних планів мобільного інтернету в 237 країнах, пише AIN.UA.

За результатами підрахунків, середня ціна за 1 ГБ мобільних даних в Україні складає $0,27. Найнижча ціна становить $0,13, а найвища – $27,02. Загалом компанія взяла до уваги 11 тарифних планів.

За висновками Cable.co.uk, найдешевший мобільний інтернет пропонує Ізраїль – тут середня ціна за 1 ГБ складає $0,02. А от у США мобільний інтернет – один із найдорожчих. Країна посідає 219 місце в рейтингу, адже в середньому вартість послуги тут становить $6 за 1 ГБ.

Між тим, найдорожчий мобільний інтернет пропонує Зімбабве. В цій країні вартість послуги сягає $43,75 за гігабайт.

Україна опинилася в ТОП-20 країн із найдешевшим мобільним інтернетом

Аналітики компанії також зробили висновок, що в довготривалій перспективі вартість послуги має стійку тенденцію до зниження.

Україна опинилася в ТОП-20 країн із найдешевшим мобільним інтернетом

Cable.co.uk не змогла зібрати данні та врахувати в статистиці певні країни: Болгарія, Уолліс і Футуна, острів Різдва, Еритрея, Північна Корея, острови Піткерн, південні та антарктичні землі Франції, малі віддалені острови США та Ватикан.

Нагадаємо, що в Україні працюють над тим, щоб запустити зв’язок 5G. Відповідний пілотний проєкт планують реалізувати у 2024 році.