Отже, новий Volkswagen Passat представлено – і, як очікувалось, він дебютував лише з кузовом «універсал», кузова «седан» немає. Але якби він був, то як міг виглядати? Видання Carscoops розповідає про не заводський дизайнерський варіант. Але все виглядає так, що хоч сьогодні запускай у серію!

Причому, навіть є відповідна основа. Адже на китайському ринку існує автомобіль Volkswagen Lamando L – це не седан, а ліфтбек; проте він непогано підходить як заготовка. Потім додали деталі вже відомого універсалу Volkswagen Passat – і отримали класичний седан, якого так не вистачає в новій лінійці моделі!

Насправді дизайн з похилою задньою частиною та окремим багажником вийшов досить органічним. Зауважте: збережено окреме третє бокове віконце, що було характерною ознакою майже всіх седанів Volkswagen Passat в 1980-1990-х та до початку 2000-х років – тобто, до появи Volkswagen Passat серії «В6».

До речі, окрім зміни форми кузова та додавання кришки багажника й суцільного ліхтаря, дизайнер також попрацював над формою бампера. Тобто, новий Volkswagen Passat з кузовом «седан» суттєво відрізняється від самого себе з кузовом «універсал».

Одна проблемка: останній вже реально існує, а ось седан – лише у наших мріях. Та й взагалі: ви б мріяли про такий Volkswagen Passat седан?