Meta планує представити чат-бот зі штучним інтелектом, який матиме різні персонажі з яскраво вираженими характерами. Всередині компанії їх називаються Gen AI Personas, це пише The Wall Street Journal.

За словами людей, обізнаних із цією ситуацією, у такий спосіб компанія прагне залучити до платформи більшу кількість молодих людей. Очікується, що Meta представить чат-бот із персонажами під час свого заходу Meta Connect.

Поки ініціатива проходить внутрішнє тестування. Але після запуску бот планують використовувати з різною метою. Йдеться не про лише залучення аудиторії, а й про допомогу з кодуванням або іншими завданнями.

Передбачається, що Meta розробить десятки ШІ-персонажів цього чат-боту. Наприклад, один із них – це робот Боб. Сам себе він називає «нахабним генералом», має чудовий інтелект, гострий гумор та уїдливий сарказм. Один із співробітників компанії зауважив, що цей чат-бот схожий на персонажа Бендера з культового мультсеріалу «Футурама».

«Ставте мені свої запитання, але не чекайте солодких відповідей!» – відповів ШІ-бот в одному із випадків.

Між тим, тестування персонажів чат-боту Meta не обійшлися без проблем. В деяких випадках розмови співробітників із ними призводили до незручних ситуацій. Приміром, персонажів вважали грубими або такими, які цілеспрямовано збирають інформацію про людей.

Проте, бот зі ШІ може принести платформі користь, якщо він збільшить кількість часу, який користувачі проводять у Facebook, Instagram та WhatsApp. Це пояснюється тим, що платформа матиме більше можливостей показувати користувачам рекламу.

До слова, минулого тижня Meta оновила логотип Facebook. Синій колір став дещо темнішим, а буква «f» виглядає трохи інакше.