Після виходу iPhone 15 почали з’являтися перші результати тестування акумулятора. YouTube-оглядач Mrwhosetheboss у своєму традиційному тесті перевірив автономність нових смартфонів від Apple. Як і можна було очікувати, iPhone 15 Pro Max перевершив усі попередні моделі Pro-серії, але його несподівано випередив iPhone 15 Plus. Смартфон пропрацював понад 13 годин в режимі увімкненого екрана, встановивши новий рекорд з найдовшої роботи акумулятора iPhone.

Apple надає специфікації часу автономної роботи з точки зору безперервних сеансів відтворення аудіо та відео. Згідно з цими характеристиками, iPhone 15 Pro Max лідирує у відтворенні потокового відео з 25 годинами, порівняно з 20 годинами для iPhone 15 Pro і 15 Plus. Відтворення аудіо на Pro Max має тривати 95 годин, тоді як Plus досягає 100 годин. Однак ці цифри дають лише базове порівняння між моделями, оскільки реальне використання смартфонів, як правило, передбачає більш різноманітні та вимогливі завдання.

Метод тестування Mrwhosetheboss мав на меті імітувати реалістичне щоденне використання шляхом циклічного виконання енергоємних дій, таких як перегляд відеороликів TikTok, участь у відеочатах Zoom, запис відео та ігри. Екран смартфона залишався увімкненим до повного розрядження акумулятора.

Результати показали, що всі моделі iPhone 15 перевершили своїх попередників за часом автономної роботи. Першим розрядився iPhone 15 Pro, який протримався 9 годин 20 хвилин, за ним пішов базовий iPhone 15, який протримався трохи менш як 10 годин. 15 Pro Max протримався 11 годин 41 хвилину, а 15 Plus встановив новий рекорд – 13 годин 19 хвилин. Для порівняння, попередній рекордсмен, iPhone 13 Pro Max, пропрацював 11 годин 19 хвилин.