Починаючи з січня 2024 року, користувачі Gmail більше не матимуть доступу до базового режиму перегляду HTML. Ця класична версія вебінтерфейсу Gmail забезпечувала простий досвід роботи, який багато користувачів вважають менш захаращеним, ніж поточну версію пошти Google.

Google прибере базову HTML-версію Gmail у січні 2024 року

Раніше користувачі Gmail мали можливість отримати доступ до базового режиму перегляду HTML і встановити його як режим перегляду за замовчуванням на сайті. Однак нові користувачі Gmail могли не побачити цей режим, оскільки в стандартному інтерфейсі пошти Google було видалено перемикач на HTML-версію.

Хоча користувачі все ще можуть отримати доступ до основного режиму перегляду HTML за прямим посиланням, він більше не пропонує можливості встановити його за замовчуванням. При перезавантаженні сайту Gmail, після закриття і повторного відкриття браузера, користувач повертається до стандартного вигляду пошти.

Google підтвердив припинення роботи режиму перегляду базового HTML на своїй сторінці підтримки. Компанія зазначає: «Ви можете відображати Gmail у своєму браузері в режимі базового HTML до січня 2024 року. Після цієї дати Gmail автоматично зміниться на стандартний вигляд».

Після того, як зміна буде впроваджена, URL-адреси, які раніше відкривали класичний режим, будуть перенаправлені на інтерфейс стандартного вигляду Gmail. Це також означатиме, що користувачі застарілих браузерів не зможуть отримати доступ до сайту пошти Google.

Варто зазначити, що базове HTML-відображення Gmail не підтримує деякі функції, які нещодавно представила компанія Google. Ці функції включають можливість додавання або імпортування контактів, розширене форматування та перевірку орфографії.