Компанія Toyota представила автомобіль, який вже на момент своєї появи може стати культовим. Це купе Toyota GR86 40th Anniversary Limited Edition, створене на честь автомобілів «АЕ86» – невеличких «спорткарів для народу» з 1980-з років.

Як це часто буває в таких випадках, спецверсію Toyota GR86 40th Anniversary Limited Edition побудовано на основі максимальної комплектації плюс додано кілька особливих деталей. Наприклад, тематичні наліпки на дверцятах, чорний декор, великий задній спойлер. Автомобілі будуть пропонуватись лише у двох кольорах: червоному або білому.

Але не обійшлось і без технічних змін. Купе Toyota GR86 40th Anniversary Limited Edition отримає гальма Brembo та особливі амортизатори, що мають покращити поведінку спорт-купе на дорозі. Пізніше ці компоненти стануть доступні й на звичайних модифікаціях Toyota GR86 2024 модельного року, проте дебют таких технічних доопрацювань відбувся саме на ювілейній версії 40th Anniversary Limited Edition. Двигун залишається стандартним – бензиновий 2,4-літровий 4-циліндровий «опозитний» на 235 «коней», що може працювати у парі з 6-ступеневою МКПП або 6-ступеневою АКПП та класичним заднім приводом.

Всього буде вироблено 200 екземплярів Toyota GR86 40th Anniversary Limited Edition, які будуть пропонуватись виключно на японському ринку. У випадку більшої кількості охочих покупців (а напевно так і буде), можливість придбання автомобіля буде розіграна в лотерею. Що тут скажеш… Можна тільки позаздрити японцям у їх відношенні до власної автомобільної культури у поєднанні з прагненням розваг.