Google намагається схилити Apple до впровадження протоколу обміну повідомленнями Rich Communication Services (RCS). Для цього компанія оприлюднила ролик, в якому порівнює iPhone із пейджером. Про це пише AppleInsider.

Відео має назву «Meet iPager» та стилізоване під один із фірмових роликів Apple, присвячених запуску нових продуктів. Відео представляє iPager – вигаданий пристрій, який стримує інновації та використовує застарілу технологію для крос-платформного обміну текстами.

«iPager – це пристрій, який використовує застарілу технологію обміну повідомленнями, подібну до тієї, яку Apple використовує в Android. Він поставляється з усіма функціями, які ви вже знаєте: відсутність шифрування, непрацюючі групові чати, піксельні фотографії та відео і (не)знаменита зелена бульбашка», – йдеться в описі до ролика.

Тут також підкреслили, що iPager не існує. А от проблеми, які створює Apple, використовуючи SMS, в Google називають реальними.

«Давайте зробимо текстові повідомлення кращими для всіх і допоможемо Apple #GetTheMessage і перейти на RCS», – сказано в описі.

Як відомо, Google раніше запустила маркетингову кампанію #GetTheMessage з метою спонукати Apple до впровадження RCS. Йдеться про протокол зв’язку, який сам Google розробив та запровадив, щоб замінити застарілі технології. А от Apple від цього відмовляється.