На спеціальному заході в Нью-Йорку компанія Microsoft серед іншого також анонсувала чергове велике оновлення Windows 11, яке стане доступним вже найближчим часом. Компанія також окремо зазначила, що це не 23H2, а оновлення 22H2.

Оновлення містить понад 150 нових функцій і головним чином присвячене функціям ШІ – зокрема до нього нарешті увійде ШІ-помічник Microsoft Copilot, який компанія анонсувала ще у травні. Крім операційної системи, згодом Copilot також буде доступний в інших продуктах Microsoft — браузері Edge, пошуковику Bing та Microsoft 365, які отримають його пізніше цієї осені.

Крім того, у Bing буде додано підтримку останньої моделі DALL.E 3 від OpenAI, що дозволить йому надавати більш персоналізовані відповіді на основі вашої історії пошуку та допомагати з онлайн-шоппінгом.

Серед інших нововведень — оновлений графічний редактор Paint, який, як повідомлялося раніше, отримає функції шарів та прозорості, а у Photos з’явиться можливість розмиття фону та покращиться пошук, зокрема серед фото, що зберігаються у OneDrive.

“Засіб захоплення фрагментів” (Snipping Tool) навчиться “витягувати” текст із зображення і редагувати текст на скриншоті для захисту персональних даних, а також записувати аудіо з мікрофона для створення відео зі звуком.

Відеоредактор Clipchamp отримає функцію автоматичного компонування, яка пропонуватиме різні варіанти сцен та редагування вашого фото- та відеоконтенту, а “Блокнот” (Notepad) автоматично зберігатиме поточний стан вашого сеансу і відновлятиме раніше відкриті вкладки (з незбереженим вручну змістом та змінами у них) після перезапуску.

Також у цей апдейт буде включено оновлений поштовий клієнт Outlook, який став публічно доступний для всіх користувачів у Microsoft Store кілька днів тому, та оновлений “Провідник” (File Explorer) з покращеними домашньою сторінкою, адресним рядком та рядком пошуку. Також Microsoft обіцяє додати у файловий менеджер нову функцію Gallery для полегшення перегляду фотоколекції.

І ще одна функція, про яку розказала компанія — це Windows Backup, яка полегшить резервне копіювання та перехід на новий ПК. За її словами, Windows Backup переноситиме більшість файлів, програм і налаштувань з одного комп’ютера на інший настільки “плавно”, що користувач “знайде на новому ПК все саме там, де залишив на попередньому”.

Microsoft обіцяє зробити оновлення доступним для всіх користувачів Windows 11 вже 26 вересня.