Компанія Microsoft не планує зупинятися на досягнутому та продовжить інтегрувати інструменти штучного інтелекту у свої продукти. Новим доповненням стане чат-бот Windows Copilot, який буде інтегровано в операційну систему Windows 11.

Як зазначають в Microsoft, цей крок зробить Windows першою платформою для ПК, яка надасть користувачам централізовану допомогу зі штучним інтелектом, об’єднуючи чат Bing з плагінами сторонніх розробників. Windows Copilot має надати можливість виконувати різноманітні задачі, спілкуючись з користувачем в окремому текстовому полі.

Доступ до чат-бота буде розташовано на панелі завдань, і після активації він буде з’являтися у бічній панелі, яка залишиться незмінною в усіх програмах і вікнах, виконуючи роль персонального асистента. Windows Copilot зможе виконувати звичні завдання, наприклад, запустити певну програму, змінити налаштування чи навіть увімкнути в Spotify потрібний список відтворення.

Одна з найчастіше використовуваних функцій в Windows – це копіювання та вставлення. В Microsoft обіцяють, що чат-бот не лише зможе копіювати та вставляти потрібні користувачу дані, але переписувати, підсумовувати або пояснювати їхній вміст.

Загалом Windows Copilot буде схожий на Bing Chat, та зможе відповідати на широкий спектр запитань. Наприклад, якщо користувач має намір зателефонувати родичам або друзям в іншу країну, він може швидко перевірити місцевий час. Окрім того, якщо планується поїздка за кордон, то можна попросити Windows Copilot знайти рейси та житло.

Розширити можливості чат-бота можна буде завдяки плагінам Bing і ChatGPT. В Microsoft планують активно залучати сторонніх розробників до їх створення. Сам Windows Copilot стане доступним у попередній версії для користувачів Windows 11 у червні цього року.