В результаті масштабного витоку даних Xbox стало доступним внутрішнє листування керівників ігрового підрозділу Microsoft. Переписка розкриває реакцію команди на PlayStation 5 у березні 2020 році, коли стали відомі специфікації консолі Sony. Про це пише The Verge, наводячи листування без редагування.

В одному з листів колишня керівниця відділу розробки платформ та апаратного забезпечення Xbox Елізабет Хамрен в резюме для команди вищого керівництва порівняла Xbox Series X та PS5. Ця інформація в листі досі була відредагована.

«Ми очікуємо, що матимемо 30% перевагу в продуктивності графічного процесора та 25% перевагу в пропускній здатності пам’яті з точки зору реальної продуктивності», – написала вона.

Ще один відредагований шматок листування стосується цін. У ньому Microsoft визнала, що PS5 може мати «довгострокову» цінову перевагу щодо розширюваної пам’яті, оскільки Sony вирішила використовувати стандартний слот для SSD-накопичувачів M.2 NVMe.

«У довгостроковій перспективі їхній підхід може забезпечити цінову перевагу», – вважали в компанії.

Нагадаємо, що великий витік даних Xbox стався в межах справи Федеральної торгової комісії (FTC) США проти Microsoft. Документи показали ігрові наміри компанії.