Apple випустила watchOS 10 – оновлення операційної системи для своїх розумних годинників, яке пропонує новий візуальний дизайн різних додатків, функцію Smart Stack для відображення віджетів та низку нових циферблатів. Також додано розширені функції для їзди на велосипеді та піших прогулянок, інструменти для підтримки психічного здоров’я і навіть можливість вимірювати час, проведений при денному світлі.

Новий дизайн та Smart Stack

Що пропонує watchOS 10 - найбільше оновлення операційної системи для Apple Watch

Оновлення трансформує стандартний дизайн додатків для Apple Watch, таких як “Погода”, “Акції”, “Повідомлення”, “Карти” та інших. Це найбільше оновлення інтерфейсу watchOS за останні декілька років.

З новим релізом Apple Watch також отримують функцію Smart Stack, яка відображає віджети, що адаптуються до контексту користувача, і до яких можна отримати доступ простим поворотом цифрової корони з екрана циферблата. Наприклад, віджет “Погода” відображатиме прогноз погоди вранці, а посадкові талони з гаманця з’являться, коли користувач буде в аеропорту.

Центр керування та навігація

Завдяки бічній кнопці Центр керування став ще доступнішим. Подвійне натискання на цифрову корону дозволяє користувачам швидко повернутися до нещодавно використаних додатків.

Нові циферблати

watchOS 10 представляє п’ять нових циферблатів: Snoopy, Palette, Solar Analog, Nike Globe та Modular Ultra.

Кожен циферблат пропонує унікальні можливості взаємодії та відображення даних — від грайливої анімації у Snoopy до даних у реальному часі на Modular Ultra.

Функції для велосипедистів

Що пропонує watchOS 10 - найбільше оновлення операційної системи для Apple Watch

Для велосипедистів оновлення принесло Bluetooth-з’єднання для вимірювачів потужності, датчиків швидкості та датчиків частоти обертання педалей. Нові показники та перегляд тренувань оптимізовано для дисплеїв iPhone, які можна закріпити на кермі велосипеда для зручного перегляду під час поїздок.

Компас і карти

Що пропонує watchOS 10 - найбільше оновлення операційної системи для Apple Watch

Додаток “Компас” тепер автоматично генерує маршрутні точки за останнім мобільним з’єднанням та екстреними викликами, таким чином користувач у випадку непередбачуваних ситуацій зможе знайти місце, в якому є мережа оператора. Також з’явилося нове відображення висоти над рівнем моря та топографічні карти.

Підтримка психічного здоров’я

Що пропонує watchOS 10 - найбільше оновлення операційної системи для Apple Watch

Додаток “Майндфулнес” дозволяє користувачам непомітно реєструвати свої емоції та настрій. Ці журнали можна переглянути в додатку “Здоров’я” на iOS 17 та iPadOS 17, що дає цінну інформацію про психічний стан людини.

Здоров’я зору

У watchOS 10 з’явилася можливість вимірювати час, проведений при денному світлі, за допомогою датчика освітленості, що може бути корисним для зниження ризику короткозорості.

Додаткові оновлення

Оновлення також забезпечує глибшу інтеграцію з HomePod через UWB, офлайн-карти, відтворення відеоповідомлень FaceTime, нагадування про приймання ліків та багато іншого.

Функції для підприємств

Для корпоративних клієнтів watchOS 10 представляє функцію керування мобільними пристроями (MDM), що дозволяє віддалено встановлювати програми та налаштовувати облікові записи на декількох пристроях.

watchOS 10 сумісна з Apple Watch Series 4 і новіших версій і потребує iPhone Xs або новіший смартфон з iOS 17.