Google представила свою найпотужнішу на сьогодні модель чат-бота Bard – PaLM 2. В компанії зазначають, що тепер відповіді Bard будуть точнішими та якіснішими.

У межах розвитку Bard компанія також розширює доступ до функціональності новими мовами й у нових країнах, зокрема в Україні. Приміром, тепер користувачі можуть додавати зображення за допомогою Google Об’єктива й отримувати зображення з Пошуку у відповідях, а також змінювати відповіді Bard. Ці функції тепер доступні для понад 40 нових мов і країн.

Крім цього, Google запускає Bard Extensions (Розширення Bard). Це – новий спосіб взаємодії та співпраці з Bard. За допомогою розширень Bard може знаходити й показувати потрібну інформацію з інструментів Google, навіть якщо необхідна інформація зберігається в різних програмах чи сервісах. Функція поки доступна лише у версії англійською мовою.

З-поміж іншого компанія анонсувала й покращену кнопку Google у Bard, щоб легше перевіряти відповіді на запити англійською мовою. Коли користувач клацне на значок «G», Bard прочитає відповідь і оцінить, чи є в інтернеті контент, який її підтверджує.

Якщо твердження можна оцінити, вони виділяються кольором. Користувач може клацнути на виділені фрази й дізнатися, чи знайшов Пошук інформацію, яка підтверджує чи спростовує їх. Ця функція також поки доступна лише у версії англійською мовою.

І, нарешті, стало ще простіше ділитися розмовами з Bard з іншими користувачами. Тепер, коли хтось ділиться з користувачем своїм чатом Bard через загальнодоступне посилання, він може продовжити розмову у власному чаті й поставити Bard додаткові запитання на цю тему або використати цю розмову як початок для власного обговорення. Ця опція буде доступна, зокрема й українською мовою.

Нагадаємо, що чат-бот Google Bard офіційно запустився в Україні в липні цього року.