Компанія Google повідомила про офіційний запуск в Україні свого чат-бота на основі штучного інтелекту Google Bard. Це відбулося в рамках масштабного розширення доступності цього інструменту для більшості країн світу та понад 40 мовами, серед яких тепер також є українська.
Разом із розширенням Bard компанія Google додала до чат-бота нові оновлення, щоб результати запитів краще відповідали потребам користувачів, зокрема штучний інтелект тепер вміє:

  • Надавати голосові відповіді: Іноді почути щось уголос може допомогти підійти до своєї ідеї по-іншому. Тому тепер користувачі можуть почути відповіді від Bard. Це особливо корисно, якщо ви хочете почути правильну вимову слова або послухати вірш чи сценарій. Для цього тепер потрібно після введення запитання обрати іконку звуку, щоб послухати відповіді від Bard. Зараз ця функція доступна понад 40 мовами.
  • Швидко налаштовувати відповіді Bard: Тепер користувачі можуть змінювати тон і стиль відповідей Bard на п’ять різних варіантів: простий, довгий, короткий, професійний або звичайний. Наприклад, ви можете попросити Bard допомогти вам скласти список пропозицій вінтажних крісел на ринку, а потім скоротити відповідь за допомогою списку, який випадає. Ця функція доступна англійською мовою та незабаром буде доступна і для нових мов.

Сьогодні Google також запускає чотири нові функції Bard для підвищення продуктивності:

  • Закріплювання та перейменування розмов: Іноді користувачі хочуть мати можливість повертатися до питань, тому в Google додали нові способи закріплювати та перейменовувати ваші розмови з Bard. Тепер, коли ви розпочинаєте розмову, ви бачитимете у бічній панелі опції закріплення, перейменування та вибору останніх розмов. Наприклад, якщо ви попросите Bard допомогти вам порівняти спортивні активності на свіжому повітрі влітку, ви можете переглянути ці поради пізніше.
  • Більше можливостей для експорту коду: В Google зазначають, що продовжуються спостерігати інтерес до використання Bard для програмування. Тож сьогодні додали нову функцію, яка дозволяє експортувати код Python у Replit (на додаток до Google Colab).
  • Можливість ділитися відповідями з друзями: В Google також полегшили обмін частиною чи всім чатом Bard з контактами користувача. За допомогою посилань для спільного доступу ви можете ділитися своїми ідеями та творіннями з іншими.
  • Використання зображень у запитах: Ще на I/O в Google оголосили, що додадуть у Bard можливості інструменту Google Об’єктив. Якщо користувачу потрібна додаткова інформація про зображення чи потрібне натхнення для написання тексту до зображення, наприклад, подяки за подарунок, тепер можна завантажити зображення разом із запитом, і Bard проаналізує фотографію, щоб допомогти. Ця функція тепер доступна англійською мовою, і незабаром буде розширена на інші мови.

Щоб почати користуватися Google Bard перейдіть на сайт чат-бота – bard.google.com.