Agility Robotics завершує будівництво заводу в місті Сейлем (США), де планує серійно випускати людиноподібних роботів під назвою Digit. Кожен робот матиме дві ноги та дві руки й спроєктований так, щоб вільно маневрувати й працювати разом із людьми на складах і фабриках. Про це пише CNBC.

Співзасновник і гендиректор компанії Деміон Шелтон каже, що завод під назвою RoboFab матиме площу 70 тис. кв. футів та є першим у своєму роді. Очікується, що тут працюватимуть понад 500 осіб та вироблятимуть до 10 тис. роботів на рік.

Але ці плани стосуються періоду, коли підприємство вийде на максимальну потужність. Поки Agility Robotics зосереджена на встановленні та тестуванні своїх перших виробничих ліній.

Роботи Digit були розроблені таким чином, щоб маневрувати та працювати в середовищі, де сходинки або інші конструкцію можуть обмежувати використання робототехніки. Роботи живляться від літій-іонних акумуляторів.

Передбачається, що деякі клієнти Agility отримають перших роботів вже наступного року. При цьому компанія виключає можливість оренди чи лізингу Digit у найближчій перспективі – системи планують продавати.

Реалізуючи цей проєкт, Agility Robotics випередила потенційних конкурентів, зокрема й Tesla з її ініціативою Optimus. Як відомо, Ілон Маск представив прототип людиноподібного робота минулої осені.