Компанія Stability AI анонсувала модель штучного інтелекту Stable Audio, яка може синтезувати музику або звуки з письмових підказок. Про це повідомляє Ars Technica.

Компанія навчала модель на даних, що складаються з понад 800 тис. аудіо файлів, які містять музику, звукові ефекти та грі окремих інструментів. Також для навчання використали текстові метадані. Для цього Stability AI співпрацювала з ліцензійним постачальником стокової музики AudioSparx.

Stability запропонує кілька версій Stable Audio. Приміром, модель буде доступна в безплатному варіанті. В такому разі користувачі зможуть генерувати до 20 треків на місяць, тривалістю не більше 20 секунд кожен.

А от план Pro коштуватиме $12 на місяць і пропонуватиме значно ширші можливості. Тут можна буде створювати до 500 треків на місяць тривалістю до 90 секунд кожен.

Нагадаємо, що влітку Stability AI оголосила про свій новий продукт під назвою StableCode. Це – нейромережа на базі LLM, яка здатна генерувати код. Продукт покликаний допомогти програмістам у їхній повсякденній роботі, а також є чудовим навчальним інструментом для нових розробників, готових підняти свої навички на новий рівень.