Stability AI оголосила про свій новий продукт під назвою StableCode. Це – нейромережа на базі LLM, яка здатна генерувати код. Про це йдеться в повідомленні компанії.

Цей продукт покликаний допомогти програмістам у їхній повсякденній роботі, а також є чудовим навчальним інструментом для нових розробників, готових підняти свої навички на новий рівень.

«StableCode пропонує унікальний спосіб для розробників стати більш ефективними, використовуючи три різні моделі для допомоги в кодуванні. Базова модель спочатку тренувалася на різноманітному наборі мов програмування зі стек-датасету (v1.2) від BigCode, а потім тренувалася далі з популярними мовами, такими як Python, Go, Java, Javascript, C, markdown та C++.  Загалом, ми навчили наші моделі на 560B токенів коду на нашому HPC кластері», – сказано в повідомленні Stability AI.

Після створення базової моделі була налаштована спеціальна модель, щоб допомогти вирішувати складні завдання з програмування. Для цього було натреновано близько 120 тис. пар у форматі код / відповідь.

У компанії зазначають, що StableCode є ідеальним варіантом для тих, хто хоче дізнатися більше про програмування.

«Незабаром люди з будь-яким досвідом зможуть створювати код для вирішення своїх повсякденних проблем та покращення життя за допомогою ШІ, і ми хотіли б допомогти зробити це можливим», – додали в Stability AI.

Раніше повідомлялося, що Stability AI запускає сервіс Stable Doodle, який перетворює ескізи на зображення. Сервіс використовує новітню модель Stable Diffusion для аналізу контурів ескізу та створення його «візуально приємного» художнього зображення. Він доступний через платформу ClipDrop.