Вже традиційно Sony починає “додаткову” роздачу ігор для дорожчих тарифів PS Plus у другій половині місяця, через пару тижнів після загального анонсу для всіх пакетів, включно з базовим PS Plus Essential. Так, з 19 вересня для передплатників тарифів Extra і Premium стануть доступні такі ігри для PS4 і PS5:

NieR Replicant ver.1.22474487139… (PS4) — ремастер Nier Replicant, японської action/RPG, що вийшла на PlayStation 3 у 2010 р. і була перевипущена на поточних ігрових платформах у 2021 р. Непрямим сиквелом Nier Replicant свого часу стала NieR: Automata.

13 Sentinels: Aegis Rim (PS4) — гра розповідає про японських школярів у вигаданій Японії 80-х років минулого століття, які беруть участь у футуристичній війні з мехами та кайджу. За жанром це суміш пригодницької гри у вигляді сайд-скролера і стратегії в реальному часі.

Sid Meier’s Civilization VI (PS4) — класична покрокова 4X-стратегія, що не потребує додаткових пояснень.

Star Ocean The Divine Force (PS4, PS5) — остання на сьогодні головна частина у популярній серії науково-фантастичних jRPG Star Ocean, що вийшла рік тому. Гра отримала стримані відгуки: критикам сподобався сюжет і персонажі, але не сподобалася застаріла графіка та деякі проблеми з продуктивністю.

Sniper Ghost Warrior Contracts 2 (PS4, PS5) — тактичний шутер, остання на сьогодні частина у серії Sniper: Ghost Warrior, яка вийшла у 2021 році.

Odin Sphere Leifthrasir (PS4) — action/RPG у вигляді сайд-скролера, що вийшла у 2016 р. і є ремейком класичної гри для PlayStation 2.

Unpacking (PS4, PS5) — дзен-гра про розпакування речей після переїзду: частково головоломка про складання блоків, частково — про прикрашення нового дому.

Planet Coaster: Console Edition (PS4, PS5) — версія для PS4, Xbox One та Xbox Series X|S відомого симулятора атракціонів.

This War of Mine: Final Cut (PS5) — сайд-скролерний симулятор виживання від польського розробника 11 bit studios, який розповідає про страждання звичайних громадян за воєнного часу. Головна гра вийшла у 2014 р., This War of Mine: Final Cut — це безплатне контентне оновлення, що було випущене у 2019 р.

Cloudpunk (PS4, PS5) — сюжетна пригодницька гра у кіберпанківському сеттингу, в якій гравець виступає у ролі кур’єра, що займається доставкою пасажирів та посилок на літаючому автомобілі.

Contra: Rogue Corps (PS4) — чергова “контра”, остання на сьогодні частина екшену у жанрі run and gun, що вийшла у 2019 р. на всіх основних ігрових платформах (а перша гра у цій легендарній серії, до речі, з’явилася ще у 1987 р. – більше ніж 30 років тому).

Tails Noir (PS4, PS5) — рольова пригодницька гра у стилістиці “нуар”, події якої розгортаються в антиутопічній версії Ванкувера, населеного антропоморфними істотами.

Call of the Sea (PS4, PS5) — пригодницька гра з виглядом від першої особи, події якої розгортаються в 30-х роках минулого сторіччя на острові у південній частині Тихого океану.

West of Dead (PS4) — шутер з виглядом згори з дуже стильною графікою, головного героя в якому озвучував відомий актор Рон Перлман.

Star Ocean: Integrity and Faithlessness (PS4) — ще один Star Ocean з’явиться у каталозі PS Plus Extra та Premium у вересні, цього разу це попередня, п’ята частина, реліз якої відбувся у 2016 р. на PS3 та PS4.

PAW Patrol The Movie: Adventure City Calls (PS4, PS5) — 3D-платформер на базі мультфільму PAW Patrol: The Movie, який, своєю чергою, базується на канадському дитячому мультсеріалі PAW Patrol.

Додатково каталог “класики” тарифу PS Plus Premium поповниться наступними іграми: Star Ocean First Departure R (PS4), Star Ocean: Till the End of Time (PS4), Star Ocean: The Last Hope – 4K & FHD Remaster (PS4), Dragon’s Crown Pro (PS4).