Можливо комусь буде здаватись, що пікап Ford F-150 не дуже цікавий для України. Але, по-перше: це найбільш популярний пікап у США та один з найбільш популярних автомобілів взагалі у світі. Й по-друге: погляньте на вулиці міст, де повно «американців». То поглянемо на те, що може з’явитись у нас за 1-2 роки.

Новий пікап Ford F-150 зберіг характерний дизайн кузова та велетенські розміри: навіть базові версії перевершують 5,3-метрову позначку, а подовжені сягають у довжину понад шість метрів. Й тепер всі версії автомобіля Ford F-150 вирізняються новим обличчям зі зміненим дизайном решітки радіатора, фар та «світлових смужок» всередині них.

Але чи не найбільша зміна Ford F-150 прихована позаду – це невеличкі дверцята, вбудовані у задній борт кузова. Ці дверцята можуть відкриватись на кут до 110 градусів та надають зручний доступ до кузова, коли треба покласти/дістати щось невеличке.

Головні зміни салону – це пара 12-дюймових дисплеїв, що відтепер є стандартним оснащенням будь-якого варіанту Ford F-150. Також вперше для моделі запропоновано систему проєкції на лобове скло. Крім того, розширено перелік оснащення на кшталт BlueCruise (напівавтономне водіння на трасах) та з’явились нові системи допомоги під час руху з причепом.

Для оновленого Ford F-150 пропонується кілька турбодвигунів. Базовим є 2,7-літровий V6 на 330 «коней». Більш потужною альтернативою виступає 406-сильна 3,5-літрова «шістка»; на її основі також створена й гібридна версія – тоді під капотом буде вже 436 «коней». Плюс збережено атмосферний мотор 5.0 V8 для Ford F-150 та пропонується компресорний V8 для версії Ford F-150 Raptor R.

Продажі новинки в США стартують вже незабаром за ціною від $36,5 тис. Але максимальні комплектації можу подвоїти вартість, а екстремальний пікап Ford F-150 Raptor R й взагалі коштує понад $100 тис. Але ж нас не цікавлять ціни на нові автомобілі Ford F-150 – тому, що кожен українець знає, як купити американські авто дешевше.