Після численних витоків та анонсів, новий кросовер Peugeot e-3008 нарешті представлено офіційно. Поки – саме у вигляді електромобіля, хоча й про бензиново-гібриді двигуни теж згадувалося. Але про все по черзі. Отже…

Новий кросовер Peugeot e-3008 дещо зріс у розмірах (4,54-метрова довжина і 2,73-метрова колісна база) та змінив формат кузова: тепер це купе-подібний кросовер з похилим заднім склом. Особливість нового кузова – не лише дизайн, але й покращена аеродинаміка: коефіцієнт Сх=0,28.

Це має позитивно вплинути на покращення обтічності та, відповідно, запас ходу. Адже електромобіль Peugeot e-3008 став першим втіленням платформи STLA Medium, то ж необхідно показати гарний результат. Наприклад – максимальні 700 км у версії Long Range з акумулятором на 98 кВт·год та одним електродвигуном потужністю 170 кВт або 230 «коней».

Базова версія електромобіля Peugeot e-3008 отримає акумулятор на 73 кВт·год й також лише один електромотор (157 кВт або 210 к.с.) для приводу передніх коліс. Проте буде запропонована й версія з двома електромоторами загальною потужністю 240 кВт (320 к.с.) та повним приводом. Але все також з акумулятором на 73 кВт·год – автономність на меншому акумуляторі має складати 525 км.

Пізніше будуть запропоновані гібридні версії. Очікується як малопотужний (близько 136 к.с.) варіант на основі 1,2-літрового бензинового двигуна, так й більш потужний (близько 190-200 к.с.) гібрид на основі 1,6-літрового мотора. А ще очікується дві комплектації: Allure або GT – й саме остання отримає 21-дюймовий панорамний дисплей в салоні. Адже версія Allure отримає не панорамний екран, а два 10-дюймові дисплеї, хоча вони й будуть поєднані між собою.

Серед інших цікавих особливостей салону Peugeot e-3008 варто відзначити сенсорні перемикачі не лише на передній панелі, але також й на кермі. А серед цікавих особливостей версії GT – варто відзначити матричні фари Pixel LED, чорний дах, оригінальні 20-дюймові колісні диски, камери огляду 360.

Але ж скільки буде коштувати такий електромобіль? Це все ще залишається питанням, відповідь на яке ми отримаємо з початком продажів новинки – вже у 2024 році.