Apple повинна припинити продажі iPhone 12 у Франції через понадпорогові рівні випромінювання, заявив помічник міністра цифрової економіки Франції. Про це пише Reuters з посиланням на газету Le Parisien.

Французьке національне частотне агентство ANFR повідомило Apple про своє рішення заборонити продажі iPhone 12 після того, як провело тести, які показали, що питомий коефіцієнт поглинання (SAR) смартфона був трохи вищим, ніж дозволено законом, повідомив виданню Жан-Ноель Барро.

Барро сказав, що оновлення програмного забезпечення може бути достатнім, щоб вирішити проблеми з випромінюванням у смартфона, який американська компанія продає з 2020 року.

«Очікується, що Apple відповість протягом двох тижнів, – сказав він. – Якщо вони цього не зроблять, я готовий наказати відкликати всі iPhone 12, які є в обігу. Правило однакове для всіх, включаючи цифрових гігантів.»

Європейський Союз встановив обмеження для значень коефіцієнта питомого поглинання, пов’язаних із впливом мобільних телефонів, який, згідно з науковими дослідженнями, може збільшити ризик розвитку деяких форм раку.

Тепер французький наглядовий орган передасть свої висновки регуляторам в інших країнах-членах ЄС.

«На практиці це рішення може мати ефект снігового кому», – сказав Барро.

У 2020 році Франція розширила правила, які вимагають від роздрібних торговців вказувати значення електромагнітного випромінювання продуктів на упаковках. Це стосується мобільних телефонів, планшетів та інших електронних пристроїв.

Нагадаємо, вчора Apple презентувала смартфони iPhone 15 та iPhone 15 Plus.