Цьогорічне оновлення лінійки смартфонів iPhone 15 від Apple не можна назвати революційним. Нові iPhone, безумовно, стали кращими за попередників, але зміни не настільки кардинальні, як того хотіли б прихильники компанії, та й загалом фанати сучасних технологій. Втім, декілька суттєвих апгрейдів є, і почнемо з тих, які можна помітити візуально.

iPhone 15 та iPhone 15 Plus отримали Dynamic Island. Нагадаю, це програмна фішка смартфонів, яка маскує фронтальну камеру та сенсори Face ID. Динамічною вона є завдяки підтримці Live Activities – різноманітних сповіщень, які з’являються всередині Dynamic Island та дозволяють взаємодіяти з ними. Наприклад, керувати відтворенням музики, переглядати статус доставки чи отримувати навігаційні підказки від Apple Maps.

iPhone 15 та iPhone 15 Plus: 48 МП камера, Dynamic Island і USB-C

Менш помітним візуально, але дуже значущим в контексті компанії Apple, є поява порту USB-C. Так-так, нарешті ви можете використовувати один кабель для підзарядки вашого MacBook, iPad, iPhone та AirPods Pro. USB-C в iPhone 15 / iPhone 15 Plus має підтримку DisplayPort, втім це специфікація USB 2, тож максимальна швидкість передачі даних – до 480 Мбіт/с. Зате можна підзаряджати AirPods або Apple Watch через кабель USB-C.

Основна камера відтепер має роздільну здатність 48 МП. Це дозволило реалізувати “віртуальний телеоб’єктив” з двократним зумом шляхом кропу з сенсора основного модуля. Відтак, iPhone 15 / iPhone 15 Plus пропонують користувачам зйомку з трьох фокусних відстаней: 13 мм (12 МП надширорокутна камера, f/2.4, 120 градусів кут огляду), 26 мм (48 МП камера, f/1.6, підтримуються режими зйомки у 24 МП та 48 МП), 52 мм (12 МП кроп з основного модуля, f/1.6).

iPhone 15 та iPhone 15 Plus: 48 МП камера, Dynamic Island і USB-C

З цікавого — користувачі тепер можуть робити портретні фото без необхідності перемикання у портретний режим. Коли у кадрі особа, кішка чи собака, iPhone автоматично збере дані про глибину зображення, завдяки чому можна буде застосувати ефект боке пізніше в застосунку Photos. Також були вдосконалені режими Night mode і технологія Smart HDR.

Діагональ Super Retina XDR дисплеїв не змінилась – 6.1″ для iPhone 15 та 6.7″ для iPhone 15 Plus. Підвищилась пікова яскравість до 2000 ніт — вдвічі більше, ніж у попередників. За продуктивність смартфонів відповідає чипсет A16 Bionic, як в моделях iPhone 14 / iPhone 14 Pro.

Новинки обладнані чипом Ultra Wideband другого покоління. Він збільшує радіус дії функції пошуку Precision Finding втричі. Тож тепер можна шукати не тільки ключі по квартирі, а й своїх друзів десь у людному місці. Смартфони також мають підтримку технологій зарядки MagSafe і Qi2.

iPhone 15 та iPhone 15 Plus: 48 МП камера, Dynamic Island і USB-C

iPhone 15 та iPhone 15 Plus пропонуються у п’яти кольорах: чорному, блакитному, зеленому, жовтому і рожевому. Рамка виготовлена з алюмінію, а задня панель — з кольорового скла з матовим покриттям. Шкіряних чохлів для смартфонів тепер не буде — замість них кейси з матеріалу, який Apple назвала FineWoven.

iPhone 15 та iPhone 15 Plus: 48 МП камера, Dynamic Island і USB-C

Доступні модифікації зі 128 ГБ, 256 ГБ та 512 ГБ вбудованої пам’яті. Вартість базового iPhone 15 – $799, Plus-версія коштує від $899.