7 із 10 українців переймаються, що їхні друзі чи родини можуть відреагувати на шахрайське повідомлення. Про це свідчать результати дослідження Stay Secure, проведеного аналітичним центром Wakefield Research 2023 року на замовлення Visa.

46% опитаних стурбовані, що близькі попадуться на шахрайський електронний лист із пропозицією безплатної подарункової картки чи продукту з інтернет-магазину. Також 68% респондентів непокояться, що жертвами онлайн-шахраїв можуть стати пенсіонери, тоді як у пильності дітей та підлітків не впевнена чверть опитаних.

Найменше українці вірять проханням перевстановити пароль через потенційний витік даних: для 85% опитаних, повідомлення такого змісту – в трійці найбільш підозрілих.

Набагато менше занепокоєння викликають СМС про статус відправлення, що доставляється (лише 28% включили такі повідомлення до топ-3 тих, що змушують насторожитися), електронні листи з оголошенням про розпродаж або появу нового продукту (27%) або прохання надати відгук про нещодавній досвід (17%). Однак усім цим можуть скористатися шахраї.

Дослідження також свідчить про те, що хибна впевненість посилює вразливість до обману. Приміром, 54% «обізнаних» українців купляться на повідомлення, що містить гарні новини, а 42% відреагують на прохання виконати термінові дії, тоді як серед тих, хто сумнівається у своїй пильності, так само вчинять 48% та 32% відповідно.

Між тим, майже кожен другий (49%) українець повідомив, що переконується, що листа надіслано з дійсної електронної адреси, тоді як лише 43% перевірятимуть, чи прикріплено до повідомлення назву або логотип компанії.

Менше половини респондентів шукатимуть у листі номер свого замовлення (42%) або банківського рахунку (32%), а 40% перевірятимуть правильність написання слів.

За експертними даними, шахраї випробовують різні підходи, щоб спонукати людей до дій. Тож споживачам радять звертати увагу на отримані посилання та аналізувати мову, яку використовують зловмисники.

Раніше стало відомо, що 81% українців стикалися з кібершахраями в інтернеті. 43% людей ставали жертвами злочинців, ще 38% отримували підозрілі повідомлення або дзвінки, та не реагували на них. Лише 19% опитаних ніколи не зустрічалися з подібним в інтернеті.