81% українців стикалися з кібершахраями в інтернеті. Про це свідчать результати опитування Rakuten Viber, в якому взяли участь понад 50 тис. користувачів з України.

43% респондентів заявили, що ставали жертвами злочинців, ще 38% отримували підозрілі повідомлення або дзвінки, та не реагували на них. Лише 19% опитаних ніколи не зустрічалися з подібним в інтернеті.

Окрім цього, 85% респондентів впевнені, що інтернет-злочинців стало значно більше, а 2% думають, що зловмисників у мережі поменшало. Ще 6% опитаних відповіли, що кількість кібершахраїв залишилась на тому ж рівні, а 7% сказали, що не цікавляться цим питанням.

Нагадаємо, що в Києві судитимуть групу шахраїв, які на продажі неіснуючих товарів ошукали громадян на 1,5 млн грн. Вони використовували три сайти інтернет-магазинів, через які заволоділи грошима громадян під виглядом продажу побутової техніки та електроніки.

Шахраї отримували передоплату за замовлення і не здійснювали відправлень товарів. У такий спосіб учасники групи ошукали 154 особи.