В Одесі запровадили пілотний проєкт із телемедицини BrainScan. Це – перше місто України, в якому він почав працювати. Про це повідомляє Міністерство охорони здоров’я у Facebook.

«Ця система працює на базі штучного інтелекту і значно пришвидшує процес діагностики захворювань або ушкоджень головного мозку, коли час є критичним фактором», – йдеться в повідомленні.

Нейромережа аналізує зображення комп’ютерної томографії в автоматичному режимі та виявляє патологічні зміни. Вже протягом 5 хвилин після обробки знімка програмою лікар може ухвалити рішення про подальше лікування.

«Використання штучного інтелекту для аналізу КТ-знімків головного мозку в рамках проєкту показало хороші результати. Одеський досвід залучення нейромережі до діагностики пацієнтів відтепер використовується і в прифронтовому Краматорську на Донеччині», – додали в МОЗ.

Нагадаємо, що недавно додаток Lookout на базі штучного інтелекту, який створили для полегшення щоденних завдань для людей з вадами зору, став доступний 11 новими мовами. Серед них – українська.