Додаток Lookout на базі штучного інтелекту, який створили для полегшення щоденних завдань для людей з вадами зору, став доступний 11 новими мовами. Серед них – українська. Про це йдеться в блозі Google Україна.

Під час використання Lookout українською мовою користувач може вибрати один із трьох доступних режимів: режим тексту, режим документа та режим дослідження.

Режим тексту найкраще підійде, коли людині потрібно прочитати вголос невелику кількість тексту, наприклад, при сортуванні візитних карток або листів. За допомогою режиму документа можна зробити знімок та озвучити цілі сторінки тексту в текстовому форматі або в Google Документах.

А режим дослідження використовує комп’ютерний зір для ідентифікації об’єктів навколо, що може бути особливо корисним, якщо людина потрапила в незнайоме місце й хочете знати, що саме є навколо, приміром, меблі або домашній улюбленець.

«Ми продовжуємо співпрацювати зі спільнотами сліпих та осіб з обмеженим зором, щоб зрозуміти, як зробити Lookout ще кориснішим. З моменту запуску ми мали змогу використати ці відгуки для створення додаткових режимів, які допоможуть у виконанні різноманітних завдань і покращенні дизайну застосунка», – сказано в блозі.

Користувач також може отримувати доступ до додаткових режимів, використовуючи програму деякими іншими мовами, зокрема англійською. Застосунок працює найкраще на пристроях із понад 2 ГБ оперативної пам’яті, які працюють на Android 6.0 або пізніших версіях.

Нагадаємо, що застосунок для Android Lookout запустили у 2018 році.