Американські вчені виявили на дні Тихого океану загадковий об’єкт невеликого розміру. Поки їм не вдається встановити, що це таке, але знахідку вже охрестили «золотим яйцем» та «золотою кулею». Про це пише Psyh.org.

Об’єкт знайшли біля узбережжя Аляски минулого тижня за допомогою дистанційно керованого апарату на глибинні близько 3 300 м. Діаметр знахідки становить понад 10 см, а біля основи вона має невеликий отвір.

«Коли камери наблизили зображення, вчені були спантеличені щодо його ідентифікації, а початкові думки варіювалися від мертвої губки до корала чи яєчної шкаралупи», – повідомили в Національному управлінні океанічних і атмосферних досліджень (NOAA).

Поки в соцмережах обговорюють предмет та навіть допускають його позаземне походження, науковці дістали «яйце» для майбутніх досліджень.

«Хоча ми змогли дістати «золоту кулю» та доставити її на корабель, ми все ще не можемо ідентифікувати її, окрім того факту, що вона має біологічне походження», – зазначили в NOAA.

Науковці знайшли «золоте яйце» на дні Тихого океану, але не знають, що це таке

І хоча вчені спантеличені таємничим об’єктом, вони переконані, що це – зайве нагадування про те, як мало людство знає про власну планету та як багато ще слід дізнатися про океан.