WhatsApp тестує функцію, яка зробить його сумісним з іншими додатками для обміну повідомленнями. Про це пише Engadget із посиланням на WaBetaInfo.

Такий висновок можна зробити на підставі змін, які помітили в останній бета-версії WhatsApp. У ній з’явився розділ «Стороні чати» (Third-party chats), хоча сторінка поки нічого не містить.

Однак наявність самого розділу може свідчити про те, що WhatsApp готує таку функцію для того, щоб відповідати вимогам європейського «Закону про цифрові ринки» (Digital Markets Act, DMA).

Нещодавно Єврокомісія віднесла WhatsApp до категорії «брамників» у межах нового законодавства. Тож тепер сервіс має відповідати певним критеріям. Один із них забороняє «брамникам» надавати перевагу власним послугам.

Це означає, що з березня 2024 року Meta повинна забезпечити сумісність WhatsApp з іншими сторонніми додатками для обміну повідомленнями. Інформації про те, які саме функції будуть доступні в перехресних повідомленнях, поки немає. Однак наскрізне шифрування має зберегтися.